Powerful Intentions: Law of Attraction Community

Powerful Intentions is a unique Law of Attraction Online Community

Marian Filarski 2012 about Shefqet Avdush Emini

Masterclass Shefqet Avdush Emini

 

 

Marian Filarski

 

Ik ontmoette Shefqet op een kunstenaars website in het voorjaar 2011. Bij het zien van zijn werk was ik gelijk verkocht. Op slag was ik verliefd op zijn penseelstreek en zijn kleurgebruik. En dat terwijl ik toch heel veel werk zie, maar dat me dan niet in mijn hart raakt.

Ik mailde Shefqet om te vragen of hij een masterclass wilde geven in mijn Atelier Filarski in Schijndel. Daar stond hij heel positief tegenover. Ik voelde mij heel vereerd. Ik werd uitgenodigd bij hem thuis, werkelijk allerhartelijkst.

Shefqet gaf een spetterende masterclass in mijn atelier. Hij gaf een heerlijke demonstratie, waarbij de deelnemers aan zijn lippen hingen. Er werd buiten gewerkt in de tuin, het was voor nederlandse begrippen een prachtige dag.

De deelnemers werden aangezet tot heel hard werken. Sommigen hadden wel 9 werken gemaakt om 4 uur in de middag. Het schilderen ging over vrijmaken, vrij werken, lef en durf tonen, niet zoveel denken.

De deelnemers waren ontzettend moe aan het einde van de dag maar ook ontzettend tevreden.

Daarna heb ik nog masterclasses met hem georganiseerd op 12 februari en15 april 2012.

Nu terug naar het werk van Shefqet.

Shefqet heeft Academije opleiding gehad in Prishtina, Kosovo. En dat is bij zijn schilderijen te zien. Hij weet precies hoe de menselijke figuur in elkaar zit. Dat is vaak zichtbaar bij de ogen. Hoewel hij de ogen en monden ogenschijnlijk heel precies schildert, is het tegendeel waar. Hij schildert deze in vlekken. Hij stapt regelmatig achteruit om te kijken, spuugt een beetje op zijn vinger, maakt de vlek weer een beetje minder zichtbaar, net zolang tot hij denkt dat dat stukje goed is. Maar voor hetzelfde geld schildert hij het hele gezicht weg in een vlak, dat overgaat in de achtergrond kleuren.

Jammer vind ik het dat ik geen inzicht heb in zijn beginwerk. Ik zou wel eens willen weten of hij in Kosovo een andere kleurstelling gebruikte. Van eigen zeggen was het veel figuratiever en donkerder van kleur. Ook werken uit 2003 zijn soberder van kleur, naast rood en blauw ook veel zwart.

Nu gebruikt hij allemaal heldere kleuren, waarbij het rood, het geel en blauw een eenheid vormen. Het maken van een eenheid in rood,blauw en geel is bepaald niet gemakkelijk, want zij vragen allemaal heel veel aandacht. Shefqet slaagt er echter in om er een geheel van te maken.

Persoonlijk vind ik de schilderijen waar een sterk contrast zichtbaar is tussen heel verfijnd (b.v. de ogen) en de zeer expressieve vlakken, het interessantste.

Zijn schilderijen ontstaan uit de emotie van dit ogenblik, zij moeten ook gelijk goed zijn, anders is het risico groot dat hij gaat pietepeuten.

Je moet daarvoor een sterk persoon zijn, zonder twijfel, en met de gedachte als het niet goed is gegaan, ga ik er gewoon overheen of begin ik opnieuw.

 

Marian Filarski

Views: 53

Comment

You need to be a member of Powerful Intentions: Law of Attraction Community to add comments!

Join Powerful Intentions: Law of Attraction Community

Powerful Sponsors

Start Your Free Trial Today

Start Your Free Trial Today

 

 ===========


==================


 

Advertising  Group Powerful Intentions.

Join our advertising group and learn about placing ads on Powerful Intentions and the rates.

 
=================
Powerful Intentions Community-

 
Follow PIcommunity on Twitter

 

Welcome To PowerfulIntentions!


Welcome All Powerful Intention Members!.

Powerful Intentions is a unique, online community of people from all walks of life who possess three very important and focused qualities.

Those qualities are:

You believe in the Power of Intentions And The Law Of Attraction And You Are Enthusiastically "Attracted" to be here By Inspired Action!

The P.I. Team's Powerful Intended Result is to:

Create the most fertile community in the world for people to manifest their Intentions!

People who join P.I. are "set up" to BE Successful.

Brilliance, Fun, Luck, Joy and Ease can't help but rub off on them to positively raise their vibration!

Unlimited numbers of the "right" people attracted to P.I., collectively co-creating the most abundant and brilliant ideas, actions and manifestations that have ever been experienced on this planet!

AND we are Happy, Connected, and Abundant, with Brilliance, Simplicity and Ease!!!!!

It's a DONE DEAL and it sticks No MATTER WHAT!!!!!!!

Badge

Loading…

Powerful Advertising Group


Advertising Group on Powerful Intentions.

Join our advertising group and learn about placing ads on Powerful Intentions and the rates.


© 2019   Created by Powerful Intentions.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service