Powerful Intentions: Law of Attraction Community

Powerful Intentions is a unique Law of Attraction Online Community

Remzi Limani: Artisti me vlera të dëshmuara krijuese - International Davidovc Artist Shefqet Avdush Emini

REMZI LIMANI:

ARTISTI ME VLERA TË DËSHMUARA KRIJUESE

E Enjte, 02.12.2010, 10:58 PM |

Nga:  Remzi Limani

Krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet… 


InternationalDavidovc Artist Shefqet Avdush Emini

Jo rastësisht, Shefqet Eminin e njoha viteve të tetëdhjeta, atëbotë kur ishte student i Akademisë së Arteve në Universitetin e Prishtinës. Që nga ajo kohë, krijuesi ynë, Emini, nga dashuria për të bukurën, me xhelozi prej artisti, ishte i pasionuar në fushën e pikturës, saktësisht në portretin figurativ; duke e fokusuar atë në plan të parë. Pra, formulimet figurative - studioze ndër më të ndryshmet në shumë fusha të arteve figurative deri te skulptura e në veçanti të portretit artistik, Shefqeti bëri shumë hapa për të arrutur aty ku eshtë sot.

Në fillim të karrierës së tij, ai e kultivonte portretin tradicional, ku vlerat artistike dhe figurative  ishin në suazat dhe normat akademike. Mirëpo, krijuesi në fjalë, me punën e tij studioze dhe të pandërprerë - sikur donte të kalonte nëpër të gjitha fazat për të arritur deri tek mjeshtëria dhe përsosuria artistike në profesionin e tij. Në formulimet e tija paraprake në fushën e portretit, në telajo kryesisht dominonin imazhet e  modeleve të përzgjedhura, të cilat në sfondin i pikturës inkorporoheshin me një prapavi të rëndomt… Në këtë kontekst, z. Emini, filloi të hulumtoj dhe materializoj edhe hapësirën e një tërësie figurative duke e begatuar sfondin e portreteve me gamën e të mbylltës së bashku me dritëhijet e shprehura me të cilat vepra e tij natyrshëm mori edhe një dimension duke u veshur me të duhurën artistike dhe vlerat e një qasjeje figurative Rembrantiane.

 

Pra, krijuesi ynë respektiv, Shefqet Emini, i cili tashmë vepron dhe jeton në Holandë - nuk është artist i rastit, por, në fakt, ai është një prej artistëve të kultivuar dhe i formuar si duhet, ngase, rrugëtimi i tij drejt botës së artit të vërtetë ishte një udhëtim studioz, i ngritur mbi themelet e mirëfillta dhe bazat e shëndosha për të krijuar një art të pranueshëm dhe të arrirë në të gjitha pikëpamjet… Pra, faza e tashme e krijimtarisë së tij, pa asnjë dyshim, me të drejtë mund të quhet krijimtari artistikisht e pjekur dhe e kultivuar si duhet. Portretet të cilët tani Shefqeti i krijon me pasion dhe mjeshtëri prej artisti, bëjnë pjesë në kultivimin dhe paraqitjen e imazheve nga të gjitha shtresat shoqërore, gjinishë dhe moshave të ndryshme. Nga këto shtjellime dhe studime figurative, ai nxjerrë në pah momentin psikologjik dhe social të njeriut dhe kohës së tij - si element kryesor dhe i rëndësishëm për të zbuluar dhe prekur shpirtin e individit të paraqitur në veprat e tij. Tani, qasja e formulimeve artistike dhe të shprehurit figurativ në veprat e Shefqetit, në vetvete ngërthejnë frymën ekspresive, të një guximi dhe fuqie krijuese e cila na dëshmon dorën e sigurtë prej një artistiti të merituar.

Koloriti i begatë, me nuancat e ndezura që nga e kuqja, e kaltra, e verdha, okeri por edhe e zeza dhe paleta e përpunuar e toneve të ngrohta, veprën e artistit e fuqizojnë dhe estetikisht e bëjnë të kapshme për mendjen dhe syrin e çdo individi. Së këndejmi, Shefqet Emini, me të njejtën frymë i qaset edhe peizaxhit dhe vizatimit ekspresiv duke e  dëshmuar kontinuitetin e një gjuhe dhe shprehje figurate të një arti modern. Ai dhe vepra e tij në ekspozitat kolektive si dhe ato personale u prezantuan në shumë galeri të njohura gjithandej botës së qytetëruar. Ai ekspozoi në: Suedi, Danimarkë, Austri, Norvegji, Gjermani, Itali, Angli, Spanjë, Portugali, Egjipt, Kinë, Turqi, Francë, Belgjikë, Rumani, Maqedoni, Kroaci, Bosnje, Kosovë dhe Shqipëri. Dhe, më në fund, duhet të themi se Shefqet Emini, tashmë është një artist i cili posedon dhe flet me gjuhën e tij figurative të një fryme ndryshe nga të tjerët dhe nga e kaluara e tij dhe koha kur u njohëm me të.

Biografia: Shefqet Avdush Emini (1957), i lindur në Davidovc të Kosovës. Shkollën Fillore dhe atë të mesmen i mbaroi në vendlindje. Më pastaj u diplomua në Akademinë e Arteve (Dega e pikturës) në Universitetin e Prishtinës. Pas mbarimit të studimeve, fillimisht punoi si arsimtar i artit figurativ në shkollën e mesme të qytezës, Shtime dhe në shkollën e mesme të qytetit Ferizaj. Tani, mbi dhjetë vite jeton dhe vepron në Holandë, duke u marrë aktivisht me artet figurative si artist i dëshmuar dhe i pranuar nga komuniteti artistikdhe publiku i gjërë i shtetit të Holandës. Gjatë qëndrimit të tij në shtetin e luleve, ai pati një numër të konsiderueshëm të ekspozitave personale si dhe ato kolektive në shumë shtete dhe galeri të njohura botërore. Po ashtu, për punën e tij krijuese. Shefqeti u shpërblye me çmime dhe mirënjohje nga asociacione të ndrushme kulturore dhe artistike nga vende të ndryshme.

 

Shefqet Emini, është anëtarë i disa galerive, fondacioneve dhe asociacioneve artistike siç janë:

- Permanent collection of the Gallery Tetovo, Macedonia 2010
- Permanent collection of the Gallery Aiud, Romania 2010
- Permanent collection of the Museum Tepecik,turkey 2010
- Aperon Art Plus Gallery, Istanbul 2010
- Gallery Tornby Denmark2010;
- RKD as from2003;
- Foundation Symbiose Sittard as from 2003;
- Foundation art centre keeps out 2003;
- Aida as from 1994
- Stichting Kunstcentrum Weert as from 2003;
- Permanent collection of the National Gallery of art in Tirana 1999
- Artist figurative association of the Kosovo as from1989;
- President of the foundation ‘Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1988-1992
- Member of foundation art centre ‘ Zef Kolombi ‘ Ferizaj Kosovo as from 1982;

 

Views: 10

Comment

You need to be a member of Powerful Intentions: Law of Attraction Community to add comments!

Join Powerful Intentions: Law of Attraction Community

Powerful Sponsors

Start Your Free Trial Today

Start Your Free Trial Today

 

 ===========


==================


 

Advertising  Group Powerful Intentions.

Join our advertising group and learn about placing ads on Powerful Intentions and the rates.

 
=================
Powerful Intentions Community-

 
Follow PIcommunity on Twitter

 

Welcome To PowerfulIntentions!


Welcome All Powerful Intention Members!.

Powerful Intentions is a unique, online community of people from all walks of life who possess three very important and focused qualities.

Those qualities are:

You believe in the Power of Intentions And The Law Of Attraction And You Are Enthusiastically "Attracted" to be here By Inspired Action!

The P.I. Team's Powerful Intended Result is to:

Create the most fertile community in the world for people to manifest their Intentions!

People who join P.I. are "set up" to BE Successful.

Brilliance, Fun, Luck, Joy and Ease can't help but rub off on them to positively raise their vibration!

Unlimited numbers of the "right" people attracted to P.I., collectively co-creating the most abundant and brilliant ideas, actions and manifestations that have ever been experienced on this planet!

AND we are Happy, Connected, and Abundant, with Brilliance, Simplicity and Ease!!!!!

It's a DONE DEAL and it sticks No MATTER WHAT!!!!!!!

Badge

Loading…

Powerful Advertising Group


Advertising Group on Powerful Intentions.

Join our advertising group and learn about placing ads on Powerful Intentions and the rates.


© 2019   Created by Powerful Intentions.   Powered by

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service